Hogyan válasszon kerti szaunát?

Ha kerti szaunát szeretne építeni, érdemes megfontolni a szigetelést.
Hogyan válasszon kerti szaunát?

A falaknál fontos, hogy R13-as, a mennyezetnél pedig R22-26-os szigeteléssel rendelkezzen. A falakhoz vásárolhat üvegszálas szigetelést, vagy választhat környezetbarát, újrahasznosított szigetelést is. A szigetelés fölé párazárót kell elhelyezni, hogy megvédje a szerkezetet, és visszaveri a sugárzó hőt a helyiségbe. A további melegért LED-lámpákat szerelhet a padok alá.

Ha pihentető élményre vágyik, egy kültéri szauna biztosíthatja azt. Ezek a szaunák ötvözik a természet fizikai előnyeit, például a tóra vagy az erdőre nyíló kilátást. Sok finn szauna egy tó vagy erdő mellett épült. Ráadásul a nemzeti zárlat miatt az emberek egyre több időt töltenek otthon, ami növeli a kerti szaunák népszerűségét.

Ha korlátozott a költségvetése, érdemes lehet használt szaunát vásárolni. A lucfenyő nagyon népszerű választás a kültéri szaunákhoz, és rusztikus, egyedi faanyaggal rendelkezik. Az európai hagyományos szaunákban a lucfenyő a választott anyag. Ha kültéri szaunát épít, ügyeljen arra, hogy helyi forrásból származó fát vásároljon, hogy elkerülje a korhadással kapcsolatos problémákat. Ugyanez vonatkozik a fa szerkezetre is. Biztosítani kell, hogy a felhasznált fa tartós és időjárásálló legyen, valamint esztétikus.

Bár a kültéri szaunák tartósabbak, drágábbak is. A betonalapok is tartósabbak. Ez a lehetőség azonban megköveteli, hogy eltávolítson egy meglévő betonlapot, és felbéreljen egy engedéllyel rendelkező vállalkozót. Ez nehézgépek és nehéz szerszámok használatát igényli, ezért nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás az ön számára. Választhatja a fa- vagy kavics alapot is. Az alapozáson kívül szükség van egy fűtőforrásra is.

Egy kis hátsó udvarra tökéletes választás a fából készült kültéri gőzszauna. A méretet és a kialakítást alaposan meg kell fontolni. Fontos a szauna hossza, valamint a szaunát használó személyek száma. Egy hosszú szauna például túl kicsi lehet az ön számára. Egy rövid, hagyományos szauna ideális az egyedül pihenéshez, míg egy nagy szauna tökéletes egy kis család számára. Ha azonban vendéglátást tervez, akkor érdemes egy nagyobb helyiséggel rendelkező, nagyobb modellt választania.

A kültéri szauna építésénél szem előtt kell tartania, hogy a magassága megfelelő legyen. A kályha mellett enyhén lejtősnek is kell lennie, és hideg vízellátással kell rendelkeznie. Alternatívaként kültéri zuhanyzókat és hideg vizes kádakat is felszerelhet. Az építkezés megkezdése előtt mindenképpen vegye figyelembe a terület vízvezeték- és elektromos szabályzatát. Végül is a kültéri szaunája értékes érték lesz az egészségére nézve.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan válasszon kerti szaunát?

Hogyan válasszon kerti szaunát?

Ha kerti szaunát szeretne építeni, érdemes megfontolni a szigetelést.

A legjobb kerti szerszámok kezdőknek

A legjobb kerti szerszámok kezdőknek

Ahhoz, hogy egy kezdő sikeresen kertészkedjen, szüksége van a megfelelő kerti szerszámokra.

Ötletek a környezetbarát kert megteremtéséhez

Ötletek a környezetbarát kert megteremtéséhez

A környezetbarát kert kialakításához csak arra van szükség, hogy tiszteljük a környezetünket, a rovarokat, a kisállatokat, a virágokat, a fákat