Útmutató a transzcendentális meditációhoz

A Guide to Transcendental Meditation segíthet megtanulni meditálni.
Útmutató a transzcendentális meditációhoz

Ez a gyakorlat magában foglalja egy mantra néma ismétlését legalább tizenöt percen keresztül. A meditáció megtanulásához keress egy csendes, zajmentes szobát. A helynek mentesnek kell lennie az olyan zavaró tényezőktől is, mint a mobiltelefon, a tévé vagy a rádió. Emellett próbálja meg elkerülni a családtagok zavaró tényezőit, például kérje meg őket, hogy kapcsolják ki a mobiltelefonjukat, vagy állítsák hangtalanra. A kezdeti lecke után a tanár ad egy listát a meditáció során használandó mantrákról.

A transzcendentális meditáció már 5000 éve létezik, és az 1960-as években vált népszerűvé nyugaton, amikor a Beatles kezdte el gyakorolni. A gyakorlatot számos híresség üdvözölte, köztük a Beatles is, akik indiai útjuk során kezdték el gyakorolni. Népszerűsége részben az egyszerűségének köszönhető, mivel nem igényel intenzív spirituális vizualizációt, légzéskontrollt, vagy azt a képességet, hogy a néma mondaton vagy képen kívül bármi másra koncentráljunk.

A Transzcendentális Meditáció technikája napi kétszer 20 percet igényel. Könnyen megtanulható és gyakorolható. A technika egy mantrát használ - egy értelmetlen hangot, amely lehetővé teszi az elme megnyugvását és ellazulását. A meditáció más formái szavakat, kifejezéseket vagy vizualizációt használnak. A transzcendentális meditáció során a meditáló célja, hogy elérje a tökéletes csend állapotát és a mentális korlátok teljes hiányát.

A kutatók a transzcendentális meditáció különböző előnyeiről számoltak be. Ezek között szerepel a stressz, a szorongás és a depresszió csökkenése. Bizonyítottan javítja a memóriát is. Sokan tapasztalják a fájdalom és a stressz csökkenését meditáció közben. A Transzcendentális Meditációról szóló útmutató segíthet elérni ezeket az előnyöket és még többet is. Kezdje el tehát a meditációhoz vezető utat. És ne feledd: az utad nem egy könyvvel kezdődik. Négy foglalkozásra van szükség egy tanúsított tanítóval.

Bár hosszú időnek tűnhet egy mantrára koncentrálni, az idő a legpihentetőbb módon fog eltelni. Bár úgy érezheted, hogy húsz percig meditálsz, hamar rá fogsz jönni, hogy az idő elrepült. Amíg folyamatosan koncentrálsz, hamarosan érezni fogod a tiszta tudatosság és a stresszoldás előnyeit. A cél az elme, a test és a lélek ellazítása, valamint a tiszta tudatosság megtapasztalása. A Transzcendentális meditáció útmutatója felbecsülhetetlen értékű forrás azok számára, akik rendszeresen szeretnék gyakorolni a technikát.

A Guide to Transcendental Meditation (Útmutató a transzcendentális meditációhoz) egyszerű módja a gyakorlat elkezdésének. A meditáció előnyei egyetemesek, és nem igényelnek vallási hitrendszert. Még ha nincs is spirituális háttered, bárhol elkezdheted a Transzcendentális Meditáció gyakorlását. A Transzcendentális meditáció útmutatója egy egyszerű módja annak, hogy javítsd a mentális és fizikai jólétedet, és tudatosabbá válj saját valóságoddal kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkek

Edzés nélkül is lehet fogyni, de ahhoz, hogy lefogyjunk sok erőfeszítést kell tennünk

Edzés nélkül is lehet fogyni?

Nem, nem lehet edzés nélkül lefogyni, de léteznek olyan trükkök és praktikák, amelyek a segítségünkre lehetnek a fogyásban.

Hogyan legyünk kreatívak - a kreativitás is fejleszthető

Hogyan legyünk kreatívak?

A kreativitás fejleszthető. Léteznek trükkök és módszerek, amelyek nagy hasznunkra lehet, ha a kreativitásunkat szeretnénk fejleszteni.

Ideje, hogy a szingliség is elfogadott életformává váljon

Ideje, hogy a szingliség is elfogadott életformává váljon

Miért és miben vannak a mai napig hátrányban az egyedülállók?