Hogyan legyünk kreatívak?

Minden embernek szüksége van kreatív tevékenységekre, hiszen néha kicsit ki kell szakadni a mindennapok monotonitásából. A kreativitás nagyon fontos, hiszen ez által jönnek a jobb ötletek és tervek, amelyek akár meg is könnyíthetik a mindennapjainkat. Hogyan fejlesszük a kreativitásunkat? Mit tegyünk, hogy produktívabbak legyünk és jobban teljesítsük a munkánkban? A cikkben erre adjuk meg a válaszokat.
Hogyan legyünk kreatívak - a kreativitás is fejleszthető

A határidők megölik a kreativitást

Ha szereted, hogy kreatív vagy, de olyan munkát végzel, ami tényleg megöli azt benned, akkor lehet, hogy itt az ideje váltani. Kutatások szerint, a szoros határidők, az időre leadott projektek, mind-mind negatívan hatnak a kreativitásra. Ahhoz, hogy kibontakozzunk, hogy a legjobb formánkat nyújtsuk, időre van szükségünk. Éppen hogy időből van a legkevesebb, amikor határidős munkáink vannak. Lehet, hogy munkahelyet is kell váltanod, ha olyan helyen dolgozol, ahol szükség van ugyan a fantáziádra, viszont éppen a megfeszített munkatempó az, ami kiöli belőled.

Pihenj, lazíts, aludj

Amikor fáradtak vagyunk, szinte csak rutinszerűen tesszük a dolgunkat, viszont, ha kipihentek vagyunk, ha eleget aludtunk, akkor a kreativitásunk is visszatérhet. Valljuk be, kipihenten sokkal produktívabbak is vagyunk, ezért is érdemes minden éjszaka legalább 7-8 órát aludni.

Ha jók, ha a legjobbak vagyunk valamiben

Ha írunk, és még kreatívabbak szeretnénk lenni az írás terén, akkor sajátítsuk el az írásmesterség minden csínját-bínját. Ugyanis, minél professzionálisabb szinten űzünk valamit, annál nagyobb lehet a kreativitásunk. De ez egyébként bármire érvényes. Hiszen, ha nem ismerjük eléggé az adott területet, amelyben dolgozunk, akkor a kreativitásunk sem szárnyalhat, hiszen csak behatárolt keretek között mozoghat.

Néha tartsunk szünetet

Kreatívak akkor is lehetünk, ha néha felállunk az íróasztal mellől és kiszellőztetjük a fejünket, rendet teszünk a gondolataink között. Amikor úgy érezzük, hogy már nincs több ötletünk, hogy csak ülünk az íróasztalnál, de nem jut eszünkbe semmi, szó szerint csak szenvedünk, akkor, abban a pillanatban kell felállni és tenni valamit, amitől később szárnyalhatunk. Ez lehet egy séta a közeli parkban, néhány fekvőtámasz az irodában, vagy egy kis lépcsőzés. A mozgás, pozitívan hat a kreativitásra és elősegíti, hogy új, és jobb gondolatok szülessenek, amelyeknek a munkában is hasznát vehetjük.

Kapcsolódó cikkek

Edzés nélkül is lehet fogyni, de ahhoz, hogy lefogyjunk sok erőfeszítést kell tennünk

Edzés nélkül is lehet fogyni?

Nem, nem lehet edzés nélkül lefogyni, de léteznek olyan trükkök és praktikák, amelyek a segítségünkre lehetnek a fogyásban.

4 módszer a boldogabb élethez - mi is sokat tehetünk a boldogságunkért

4 módszer a boldogabb élethez

A boldogság bennünk rejlik, azaz nagyon sok múlik azon, hogy mi, hogyan viszonyulunk az élet dolgaihoz és a problémákhoz. Mutatunk 4 módszert, amelyek segíthetnek kicsit boldogabbnak lenni.

6 tipp az egyszerűbb életre - a saját életünkben csak mi teremthetünk rendet

6 tipp az egyszerűbb életre

A saját életünket mi magunk bonyolítjuk túl. Éppen ezért mi is egyszerűsíthetjük azt le. Mutatjuk is, hogyan.