Hogyan legyünk kreatívak?

Minden embernek szüksége van kreatív tevékenységekre, hiszen néha kicsit ki kell szakadni a mindennapok monotonitásából. A kreativitás nagyon fontos, hiszen ez által jönnek a jobb ötletek és tervek, amelyek akár meg is könnyíthetik a mindennapjainkat. Hogyan fejlesszük a kreativitásunkat? Mit tegyünk, hogy produktívabbak legyünk és jobban teljesítsük a munkánkban? A cikkben erre adjuk meg a válaszokat.
Hogyan legyünk kreatívak - a kreativitás is fejleszthető

A határidők megölik a kreativitást

Ha szereted, hogy kreatív vagy, de olyan munkát végzel, ami tényleg megöli azt benned, akkor lehet, hogy itt az ideje váltani. Kutatások szerint, a szoros határidők, az időre leadott projektek, mind-mind negatívan hatnak a kreativitásra. Ahhoz, hogy kibontakozzunk, hogy a legjobb formánkat nyújtsuk, időre van szükségünk. Éppen hogy időből van a legkevesebb, amikor határidős munkáink vannak. Lehet, hogy munkahelyet is kell váltanod, ha olyan helyen dolgozol, ahol szükség van ugyan a fantáziádra, viszont éppen a megfeszített munkatempó az, ami kiöli belőled.

Pihenj, lazíts, aludj

Amikor fáradtak vagyunk, szinte csak rutinszerűen tesszük a dolgunkat, viszont, ha kipihentek vagyunk, ha eleget aludtunk, akkor a kreativitásunk is visszatérhet. Valljuk be, kipihenten sokkal produktívabbak is vagyunk, ezért is érdemes minden éjszaka legalább 7-8 órát aludni.

Ha jók, ha a legjobbak vagyunk valamiben

Ha írunk, és még kreatívabbak szeretnénk lenni az írás terén, akkor sajátítsuk el az írásmesterség minden csínját-bínját. Ugyanis, minél professzionálisabb szinten űzünk valamit, annál nagyobb lehet a kreativitásunk. De ez egyébként bármire érvényes. Hiszen, ha nem ismerjük eléggé az adott területet, amelyben dolgozunk, akkor a kreativitásunk sem szárnyalhat, hiszen csak behatárolt keretek között mozoghat.

Néha tartsunk szünetet

Kreatívak akkor is lehetünk, ha néha felállunk az íróasztal mellől és kiszellőztetjük a fejünket, rendet teszünk a gondolataink között. Amikor úgy érezzük, hogy már nincs több ötletünk, hogy csak ülünk az íróasztalnál, de nem jut eszünkbe semmi, szó szerint csak szenvedünk, akkor, abban a pillanatban kell felállni és tenni valamit, amitől később szárnyalhatunk. Ez lehet egy séta a közeli parkban, néhány fekvőtámasz az irodában, vagy egy kis lépcsőzés. A mozgás, pozitívan hat a kreativitásra és elősegíti, hogy új, és jobb gondolatok szülessenek, amelyeknek a munkában is hasznát vehetjük.

Kapcsolódó cikkek

7 wellness tipp, hogy boldogabb és egészségesebb legyél

7 wellness tipp, hogy boldogabb és egészségesebb legyél

Mi magunk is nagyon sokat tehetünk annak érdekében, hogy megőrizzük az egészségünket.

Az önismereti tanfolyam - Az önfejlesztő tanfolyamok népszerűsége töretlen – mindenki számára hasznos lehet.

Önismereti tréning - hasznos lehet

Az önfejlesztő tréningek rendkívül hasznosak. Ha szeretnénk sikeresebbek lenni a magánéletben vagy a munkában, akkor mindenképpen jelentkezzünk egy önismereti, önfejlesztő képzésre.

4 módszer a boldogabb élethez - mi is sokat tehetünk a boldogságunkért

4 módszer a boldogabb élethez

A boldogság bennünk rejlik, azaz nagyon sok múlik azon, hogy mi, hogyan viszonyulunk az élet dolgaihoz és a problémákhoz. Mutatunk 4 módszert, amelyek segíthetnek kicsit boldogabbnak lenni.