5 dolog, ami egy jó bőrápoló rutinhoz kell

Az arc szépségéért már fiatalkorban is tenni kell. Az évek előrehaladtával pedig egyre jobban észrevehető, ki az, aki hangsúlyt helyez a bőrápolásra. Meglepő, de sokan nem ismerik az ápolási rutin helyes sorrendjét és feltételeit. Cikkünkben azt az 5 dolgot mutatjuk be, amely nélkül elképzelhetetlen az arcunkról való gondoskodás.
5 dolog, ami egy jó bőrápoló rutinhoz kell

.

1. Bőrtípus és további jellemzők ismerete

Első lépésként fel kell térképeznünk, mi jellemző saját arcunkra. Érzékeny és dehidratált? Gyakran alakul ki arcpír? Inkább a zsíros kategóriába tartozik? Teszt vagy a kozmetikus segítségével meghatározhatjuk a jellemzőket.

Ezután figyelembe kell vennünk a további problémákat. Legyen szó mitesszerről, pattanásról, ráncokról vagy pigmentfoltokról, mindegyikre találunk kiváló készítményt.

2. Lemosás

Az rutint mindenképp tisztítással és lemosással kell kezdeni. Ehhez érdemes egy olajosabb sminklemosót vagy micellás vizet vásárolni, ezután jön az általános lemosó, majd a pórusösszehúzó tonik.

3. Hámlasztás heti 1-2 alkalommal

Az elhalt hámsejtek eltávolításával frissebb lesz a bőr, így a tápanyagokat is jobban felszívja. Lényeges, hogy ne alkalmazzuk túl gyakran a kezelést, mert erősen száríthat.

4. Intenzív ápolás

Ez a kezelés különösen azoknak ajánlott, akik hajlamosak a karikás szemekre s a ráncokra. 30 éves kor felett pedig szinte kötelező. A lépések a következők:

1. Ránctalanítás

2. A regeneráció segítése

3. A védekezőképesség fokozása

Olyan minőségi szérumot és szemkörnyékápolót vásároljunk, mely ezeket nyújtja arcunknak. Kiválóan vizsgáznak az anti-aging kozmetikumok a Janssen-től, melyek számos változatban kaphatók.

5. A bőr hidratálása

Kihagyhatatlan fázis a hidratálás minden életkorban. Itt figyelembe kell vennünk a napszakot is.

Reggeli készítmények

A fényvédelem kiemelt szempont, nemcsak nyáron, de más évszakokban is. Széles spektrumú védelmet adó terméket válasszunk!

Hidratálók estére

Ilyenkor kimondottan esti készítményt használjunk! Ezek kicsit testesebbek, így még intenzívebben hidratálnak. Zsíros típus esetében se hagyjuk ki ezt a lépést, de ez esetben jó választás lehet egy könnyedebb krém is!

Összegezve: A jó bőrápolási rutint személyre szabottan kell felépíteni. Ebben a kozmetikus rengeteget segíthet. Az alaplépések a tisztítás, tonizálás és hidratálás, de a komoly arcápolás ennél többől áll. Cikkünkben végig vettük az 5 dolgot, ami egy kiváló rutinhoz kell.

Kapcsolódó cikkek

Ideje, hogy a szingliség is elfogadott életformává váljon

Ideje, hogy a szingliség is elfogadott életformává váljon

Miért és miben vannak a mai napig hátrányban az egyedülállók?

Edzés nélkül is lehet fogyni, de ahhoz, hogy lefogyjunk sok erőfeszítést kell tennünk

Edzés nélkül is lehet fogyni?

Nem, nem lehet edzés nélkül lefogyni, de léteznek olyan trükkök és praktikák, amelyek a segítségünkre lehetnek a fogyásban.

Az önismereti tanfolyam - Az önfejlesztő tanfolyamok népszerűsége töretlen – mindenki számára hasznos lehet.

Önismereti tréning - hasznos lehet

Az önfejlesztő tréningek rendkívül hasznosak. Ha szeretnénk sikeresebbek lenni a magánéletben vagy a munkában, akkor mindenképpen jelentkezzünk egy önismereti, önfejlesztő képzésre.