A magyar csoda: ismerd meg a hévízi gyógyvíz elképesztő erejét

Használjuk ki a kis hazánk elképesztő természeti forrásait, mert rengeteg olyan betegségre, és tünetre kínálnak gyógymódot, amit nem is gondolnánk. A Hévízi-tó az év minden hónapjában tökéletes célpont a gyógyulni és pihenni vágyóknak a hévízi gyógyvíz speciális összetételének köszönhetően.
Ismerd meg a hévízi gyógyvíz elképesztő erejét

A Hévízi-gyógytó Természetvédelmi Terület legismertebb látványossága maga a Hévízi-tó vagy más néven a Hévízi-gyógytó. A 4,44 hektáros tó, és a tavat körülvevő erdő Európa legnagyobb gyógyhatású meleg vizes tava. Korán felfedezték a tó különleges erejét, elsőként 1772-ben Festetics György építettett ide fürdőházat és mártózott meg a tóban. A Hévízi-tó egy tőzegmedrű forrástó, amit a 38 méter mélyből Hévízi-forrásbarlangból feltörő 38 Celsius fokos víz táplál. A tó hőmérséklete télen is konstans 22-23 Celsius fokos, így alkalmas arra, hogy kint fürdőzzünk benne. A tó páratlan természeti környezetét elsősorban a parkkal övezett gyógyvizű tó, és a vízfelszín felett lebegő páraréteg, a tó felszínén úszó tündérrózsák teszik felejthetetlenné. És persze az a plusz különleges erő, ami már rengeteg embernek segített felgyógyulni egy-egy betegségből.

Nem hiába adják egymásnak a kilincset az emberek a Hévízi-gyógyfürdőben, a tónak varázslatos ereje van. A hévízi gyógyvíz speciális összetételének köszönhetően kúraszerűen kitűnően alkalmazható a reumás betegségek és mozgásszervi betegségek kezelésére, de rengeteg másik tünetet és betegséget is gyógyít.

Az alábbi betegségtípusok esetében a hévízi kúra hatása hónapokon keresztül érezhető volt: reumás megbetegedések, csontritkulás, degeneratív gerinc/ízületi megbetegedések, gyulladásos ízületi megbetegedések, Bechterew-kór, lágyrész-reuma megbetegedés, krónikus, perifériás idegrendszeri okokra visszavezethető mechanikai panaszok, porckorongműtét utókezelése, krónikus nőgyógyászati panaszok, ízületi operációk elő- és utókezelése, különböző sérülések utókezelése.

A tó gyógyereje nem csak úgy fejti ki hatását, ha benne áztatjuk magunkat. A tó vizét palackozva is fogyaszthatjuk, ugyanis kitűnően gyógyítja a gyomor és bélhurut problémákat, de sokat segít az emésztési zavarokon is.

Ha te is Hévíz közelében jársz, akkor irány a Hotel Palace, ahol komplex kezelési programokkal várják az ide látogatókat, melyeket szakorvosi vizsgálat előz meg: balneoterápiás kúrák, melyek kombinálhatóak további kezelésekkel. A fenti betegségek gyógyítására a hotelben igénybe vehető kúrák sokszínűsége szinte végtelen. A hotelben a szakorvosi vizsgálat után többféle kúrát igényelhetünk betegségtípusunktól függően. Vannak egy hetes gyógykúrák (amik 6 kezelést és 1 orvosi vizsgálatot tartalmaznak), de van lehetőség minikúrára (4 kezelés, 1 orvosi vizsgálat), vagy sima gyógykúrára (10 kezelés, 1 orvosi vizsgálat). A helyszínen igénybe vehető gyógymasszázs kiegészítheti a kúrákat, de önmagában is igénybe vehető, hiszen segíti a fájdalmas testtájak fellazítását, és a vérkeringés javítását.

Ha egy sportsérülés után érkezel Hévízre, akkor bátran vedd igénybe a Hotel Palaceban található szakképzett gyógytornászok egyikét, akik segítenek abban, hogy az egészségügyi állapotod újra a lehető legjobb formában legyen. A gyógytorna javasolt akkor is, ha gerincsérv, porckorongsérv áll fent, számítógép okozta derék-, nyak-, hát-, vállfájdalmat tapasztalsz, isiászos problémáid vannak, vagy lumbágó gyötör. A gyógytorna javítja a gerincferdülést, a tartáshibákat és a műtétek utáni állapotok gyors gyógyulásáért is felelős.

A Hotel Palace felszerelt gyógyászati centrumának szolgáltatásai között szerepelnek a különböző mozgásszervi betegségek megszüntetésére, illetve enyhítésére alkalmas tradicionális hévízi kezelések: az elektroterápia, az iszappakolás, a hidroterápia, a különböző masszázsok.

A gyógyászati részleg mellett a Hotel Palace-ban egy igazi wellness és spa birodalmat is találsz, amik tovább segíthetik a lelki és fizikai egyensúlyunkat és a fittségünket. A wellness részlegen igénybe vehetsz egy élmény-wellness medencét nyakzuhannyal (30°C), egy pezsgőfürdőt (34°C), és kipróbálhatod a finn szaunát, a bio aroma szaunát, a gőzkabint, a dézsazuhanyt.

Ha szeretnéd mindezt megtapasztalni, akkor Hévíz, és használd ki a hévízi-gyógyvíz különleges erejét! Gyógyulj, regenerálódj és lazíts, miközben körbeölel a különleges csodavíz és élvezed annak jótékony hatásait. Kell ennél több? Nem hisszük!

Kapcsolódó cikkek

A szünet jön, a gyerek megy | Nyári gyerektábor 2024

A szünet jön, a gyerek megy | Nyári gyerektábor 2024

Idén is megrendezésre kerül a "táborok tábora", a PEOPLE TEAM-tábor.

Ismerd meg a hévízi gyógyvíz elképesztő erejét

A magyar csoda: ismerd meg a hévízi gyógyvíz elképesztő erejét

A gyógyvízben való üldögélés mindenki számára felüdülés lehet, különösen azok számára, akik valamilyen betegségben szenvednek.