A legfordulatosabb Bajnokok Ligája mérkőzések

A Bajnokok Ligájában zajlanak a klubfutball legjobb mérkőzései, azonban ezek közül is ki lehet emelni néhányat, amik elképesztő fordulatokat tartogattak.
Minden idők legjobb Bajnokok Ligája meccsei

2016/17-es szezonig kell visszamennünk az időben ahhoz, hogy a valaha volt legfordulatosabb mérkőzést megkapjuk. Ekkor a nyolcaddöntőben találkozott egymással a PSG és a Barcelona csapata és hatalmas mérkőzést produkálva 4-0-ra megnyerték az első mérkőzést a párizsiak hazai pályán, így a Katalánoknak nem sok esélyt adtak a visszavágón. A Barca jól kezdte a visszavágót már a 3. percben megszerezte a vezetést Suárez, az 50. percben Messi góljával pedig már 3-0-ra mentek a hazaiak. A 62. percben azonban betalált Cavani, így hiába épített fel komoly előnyt a Barca újra három gólt kellett szerezniük ahhoz, hogy továbbjussanak, ráadásul úgy nézett ki, hogy szépen lecsordogál a találkozó. A 88. percben Neymar 4-1-ra alakította az eredményt, de még ekkor is nagyon messze voltak a továbbjutástól Messiék, de itt még nem volt vége a mérkőzésnek, a 91. percben Neymar talált a kapuba, a 95. percben pedig Sergi Roberto megszerezte a hatodik hazai találatot is, így a 6-1-re megnyert visszavágóval továbbjutottak.

Két évvel később szintén a Barcelona volt a főszereplő a Bajnokok Ligája egyik legizgalmasabb párharcában, ekkor azonban a rossz oldalon álltak. A Katalánok simán 3-0-ra elintézték a Liverpoolt a 2018/19-es szezon elődöntőjében, az angolok azonban nem feltett kezekkel vágtak neki a visszavágónak, pedig Salah és Firmino sem állt Klopp rendelkezésére. Az angol csapat a 7. percben megszerezte a vezetést Origi révén, viszont ezután sokáig nem történt semmi. Ekkor érkezett a csapat holland középpályása Wijnaldum, aki nem a góllövésről híres, de ezen a találkozón az 54. és az 56. percben is a Barca kapujába talált, amivel már döntetlenre alakította a párharcot. De itt még nem volt vége a liverpooli gólgyártásnak, a 79. percben Origi is megszerezte a második góljával a Liverpool pedig 4-0-val hazaküldte a Barcát és a Bajnokok Ligája döntőjébe jutott.

A 2000-es években az AC Milan az egyik legjobbnak számított a világon és a 2003/04-es szezonban is a BL egyik nagy esélyesei voltak, a negyeddöntőben pedig a Deportivo La Coruna csapatát kapták, akik éppen a fénykorukat élték, de egyértelműen az olaszokat voltak a mérkőzés esélyesei, főleg miután az első mérkőzésen simán 4-1-re megverték a spanyolokot. A Deportivonak azonban semmi veszíteni valója nem volt és így is álltak hozzá a visszavágóhoz, ahol már az első félidőben 3 gólt berámoltak a Milan kapujába, amivel már ők álltak továbbjutásra, a 79. percben pedig egy negyedik gólt is szereztek, így pedig az elődöntőben találták magukat.

Kapcsolódó cikkek

Hihetetlen rekordok az angol bajnokságból

Elképesztő rekordok a Premier League-ből

Az angol élvonal a világ legjobb bajnokságának számít, nagymúltú csapatokkal és a világ legjobb játékosaival és természetesen elképesztő rekordokkal.

Minden idők legjobb Bajnokok Ligája meccsei

A legfordulatosabb Bajnokok Ligája mérkőzések

A Bajnokok Ligájában zajlanak a klubfutball legjobb mérkőzései, azonban ezek közül is ki lehet emelni néhányat, amik elképesztő fordulatokat tartogattak.