Elképesztő rekordok a Premier League-ből

Az angol élvonal a világ legjobb bajnokságának számít, nagymúltú csapatokkal és a világ legjobb játékosaival és természetesen elképesztő rekordokkal.
Hihetetlen rekordok az angol bajnokságból

A PL legfiatalabban bemutatkozó edzője jelenleg az olasz Attilio Lombardo, aki alig múlt 32 éves amikor 1998-ban debütálhatott a Crystal Palace kispadján. Ez azonban nem sokáig tartott az utóbbi években pedig már csak másodedzőként láthatjuk Lombardót, méghozzá jelenleg az olasz válogatott kispadján.

Mögötte Chris Coleman következik, aki 32 évesen és 7 hónaposan debütált a Fulhamnél 2003-ban, a harmadik helyen pedig egy másik olasz edző Gianluca Vialli foglal helyet, aki 33 évesen és 7 hónaposan irányította a Chelsea csapatát.

A Premier League történetében a legtöbb győztes gólt Alan Shearer hozta össze, 68-szert nyer meccset az ő találatával a csapata. Mögötte Wayne Rooney és Frank Lampard következik, mindketten 60 felett vannak.

A PL leggyorsabban kiállított játékosa Christian Negouai volt a Manchester City csapatából. A játékosnak 2004 decemberében mindössze 3 perc elég volt ahhoz, hogy kiállítassa magát. Negouai nem is futott be nagy karriert, már 29 évesen vissza is vonult a labdarúgástól.

Az angol bajnokságban a legsikeresebb debütálást Fabrizio Ravanelli produkálta, aki 1996 nyarán igazolt a Middlesbrough csapatába és az első találkozóján egyből egy mesterhármassal nyitott. Rajta kívül senki nem volt képes erre a bravúrra, olyan játékosból viszont sok akad, akik 2 gólt szereztek a nyitómeccsükön.

A PL történetében a legjobb szezonkezdet a Manchester City és a Liverpool nevéhez fűződik, előbbi a 17/18-as utóbb pedig a 19/20-as szezonban vitte véghez ezt a bravúrt. Mindkét alakulat az első 18 mérkőzésén 17 győzelmet aratott 1 döntetlen mellett, így 52 pontot gyűjtöttek össze. A Manchester City 56 gólt szerzett ezen az 18 mérkőzésen a Liverpool pedig 44-et szorgoskodott össze.

Ha nem a pozitív oldalt nézzük és a legrosszabb szezonkezdetet keressük, akkor csak a tavalyi szezonig kell visszamennünk az időben, amikor is a Sheffield United csapat mindössze 5 pontot szedett össze az első 18 mérkőzésén. A kapuba is alig tudták bevenni, mindössze 9 gólra voltak képesek cserébe pedig kaptak 29-et.

A PL-ben Marcus Bent fordult meg a legtöbb csapatnál, az angol támadó 8 csapatban is pályára lépett az angol eslőosztályban. Mögötte hét csapattal következnek többen is, például Andy Cole, Peter Crouch, vagy éppen Craig Bellamy.

Kapcsolódó cikkek

Hihetetlen rekordok az angol bajnokságból

Elképesztő rekordok a Premier League-ből

Az angol élvonal a világ legjobb bajnokságának számít, nagymúltú csapatokkal és a világ legjobb játékosaival és természetesen elképesztő rekordokkal.

Minden idők legjobb Bajnokok Ligája meccsei

A legfordulatosabb Bajnokok Ligája mérkőzések

A Bajnokok Ligájában zajlanak a klubfutball legjobb mérkőzései, azonban ezek közül is ki lehet emelni néhányat, amik elképesztő fordulatokat tartogattak.