Mikor érdemes belevágni egy mellplasztikai műtétbe?

Az első tavaszi napsugarakkal jellemzően elkezdik az emberek a nyárra is gondolni. Itt az ideje elkezdeni építeni a nyári álom alakot?
Mikor érdemes belevágni egy mellplasztikai műtétbe?

Vajon ez a tökéletes idő a régóta tervezett mellnagyobbító műtéthez, vagy mellfelvarráshoz? Ha most megcsináltatod, a nyáron már hódíthatsz a megújult külsőddel a strandon? Mennyi a mellplasztikai műtétek gyógyulási ideje?

Mennyi a felépülési idő a mellplasztikát követően?

Bár plasztikai beavatkozásról beszélünk, a mellimplantátum behelyezése egy komoly műtét. És mint műtétek esetén ebben az esetben is számolni kell rehabilitációs idővel. A megfelelő gyógyuláshoz időt kell adni szervezetünknek a regenerációra, ezért 2 hétig semmilyen aktív tevékenységet, utazást ne szervezz, mert ilyenkor a pihenésé kell, hogy legyen a főszerep! Két hét elteltével fokozatosan lehet visszatérni a megszokott rutinhoz, de addig szigorúan be kell tartani az orvosi pihenési előírásokat. Vannak, akik néhány nappal a műtét után teljesen jó formában érzik magukat, de vannak, akik a 2 hét alatt tényleg pihenést igényelnek. A komplikációk nagy része ebben az időszakban keletkezik, ezért tényleg kímélni kell a szervezetet, például kerülni kell a kezek váll vonal felé emelését is. A varratszedésre a műtétet követő 14. napon kerül sor.

A varratszedéssel véget is ér a gyógyulási folyamat?

A Bónusz Plasztikai Sebészet gyakorlott orvosa, Dr. Tóth András elmondta, hogy a varratszedéssel nincsen vége a gyógyulási folyamatnak, bár valóban sokan azt érzik, hogy a nehezén túl vannak, az ez utáni napok, hetek is kritikusak lehetnek az eredmény szempontjából. Elmondta, hogy általában ilyenkor visszanyerik munkaképességüket a mellplasztikai beavatkozáson átesett páciensei, de a varratszedéssel egy időben egy konzultációt is tartanak, amikor mindent részletesen átbeszélnek. Vannak olyan tényezők, ami miatt még ilyenkor sem ajánlott a munkavégzés. Valamint arra is felhívta a figyelmet a doktor úr, hogy a 6. hét végégig kötelező a kompressziós melltartó viselése, tehát szó sem lehet ilyenkor még a fürdőruhában való napozásról. Néha egy kicsit tovább tart a gyógyulásuk, és mielőtt meggyógyulnának, minden olyan tevékenység, amely valóban megmozgatja a szívet, vagy kipirulást vált ki a mellekben, felületes vérzést okozhat, amelyet hematómának neveznek (olyan, mint egy zúzódás). Ez önmagában nem komoly probléma, de növeli a kapszula kontraktúra kockázatát.

Mennyi idő a teljes gyógyulási folyamat a mellplasztikát követően?

Bár a mellimplantátum behelyezése azonnal megnöveli a mell méretét, időbe telhet, amíg a mellimplantátumok teljesen beépülnek a mellbe. Ebben a gyógyulási időszakban a mellek leginkább ruha alatt mutatnak jól. Az implantátumok csak a mellplasztika utáni 7-12. héten veszik fel végleges formájukat, tehát ezt érdemes átgondolni, ha fürdőruhában, a strandon szeretnénk mutogatni őket. Ebben az időszakban már fokozatosan vissza lehet térni az aktív tevékenységekhez, sportoláshoz is, azonban javasolt minden esetben a plasztikai sebésszel is konzultálni erről. Ezért nem a nyár előtti utolsó pillanatban érdemes kés alá feküdni, hanem sokkal inkább télen, kora tavasszal, de még semmivel sem vagy elkésve!

Kapcsolódó cikkek

Mikor érdemes belevágni egy mellplasztikai műtétbe?

Mikor érdemes belevágni egy mellplasztikai műtétbe?

Az első tavaszi napsugarakkal jellemzően elkezdik az emberek a nyárra is gondolni. Itt az ideje elkezdeni építeni a nyári álom alakot?