Hová tegyük, és hogyan dekoráljuk a heverőt?

A heverők számos színben és formában, kialakításban kaphatók a bútor szaküzletekben, de sokan idegenkednek ettől a bútortól, mert nem tudják, hogy milyen célt szolgál, és hogyan kell és lehet dekorálni.
Hová tegyük, és hogyan dekoráljuk a heverőt?

Mi az a heverő és milyen célokat szolgál?

A heverők számos funkciót betölthetnek, így értelemszerűen többféle helyiségben is helyet kaphatnak. A gyerekszobában ágyként funkcionálhat, a nappaliban ülhetünk rajta, ha éppen tévét nézünk. Ez esetben érdemes az oldaltámlás heverő mellett dönteni. A nappaliba, a hálószobába pedig vásárolhatunk fejtámlás heverőt is, hogy kényelmesen fekve pihenjünk, olvassunk vagy zenét hallgassunk azon. Ha pedig nagyon szeretjük a kényelmet és számukra fókuszban van a rendszeres relaxáció, akkor a fej-, és oldaltámlás ágy lesz nekünk a megfelelő választás.

A heverők számtalan színvariációban és formában kaphatók, és egyik-másik nem csupán egy, hanem több funkciót is betölthet. Azaz nem csak pihenési és alvási célt szolgálnak, hanem ágyneműtartóval is ellátottak, ami rendkívül praktikus, hiszen az ágynemű vagy olyan dolgok tárolását teszi lehetővé, amit nem szeretnénk szem előtt tartani. Ezzel a megoldással nagy fokú rendet teremthetünk, akár a gyerek szobájában is. A tárolórekeszbe belekerülhet a gyermek ideiglenesen megunt játéka, de a nem szezonális ruháknak is helyet adhat egy-egy ilyen ágyneműtartó.

Hová is tegyük a heverőt? Ez attól is függ, hogy milyen célt szolgál. A gyerekszobában is jó helye lehet egy ilyen heverőnek, akkor is, ha a gyermekünknek már van ágya. Hiszen a gyerekek gyakran elfáradnak a játékban vagy a délutáni tanulásban és egy kanapé kialakítású heverő nagyszerű hely a lazításra, az olvasásra vagy a délutáni szunyókálásra. A nappaliban sem feltétlenül csak a falhoz támasztva képzeljük el a heverőt, hanem egy sarokban is jól mutathat, akár a fejtámlás, akár az oldaltámlás, akár a kettő kombinációjával ellátott kanapé mellett döntünk.

Hangulatos, különböző textúrájú, színű és mintázatú díszpárnákkal és ágytakarókkal is remek hangulatot teremthetünk, akár a gyerekszobába, akár a nappaliba szánjuk ezt a bútordarabot. A gyerekheverőre még néhány plüssfigurát is tehetünk.

Szerző: Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

A gáztűzhely előnyei

A gáztűzhely előnyei

Számos előnye van annak, ha otthonában gáztűzhely van.

Hová tegyük, és hogyan dekoráljuk a heverőt?

Hová tegyük, és hogyan dekoráljuk a heverőt?

A heverők számtalan színvariációban és formában kaphatók, és egyik-másik nem csupán egy, hanem több funkciót is betölthet.