Fürdőszobabútor: szettet vagy különálló elemeket érdemes választani?

Minden évben bőven akad olyan ember, aki úgy dönt, hogy idén végre átalakítja a fürdőszobáját.
Fürdőszobabútor: szettet vagy különálló elemeket érdemes választani?

Az összes sikeres ember elmondja, hogy egy eredményes nap egy praktikusan elrendezett helyiségben indul, aminek köszönhetően az egész reggel sokkal kellemesebben telik. Ehhez azonban olyan kiegészítőkre van szükség, amelyek minden igényt kielégítenek és minden célnak megfelelnek. Éppen ezért érdemes elgondolkodni, hogy vajon az elemes, esetleg a komplett bútorok a jobb választások. Lássuk az előnyöket és a hátrányokat!

Lássunk túl a szanitereken és a burkolaton!

A lakás ezen része sokszor elhanyagolt, hiszen többségében először a konyhával, a nappalival, illetve a hálószobával foglalkozunk, így a fürdőszobára kevés pénz jut. Sokan úgy gondolják, hogy majd 1-2 év múlva nekiállnak felújítani és egy olyan teret kialakítani, ahol jól indulhat a reggel. Nagyon sokat számít ugyanis, hogy melyik az a terület, ahol megkezdjük a napot és az mennyire hangulatos vagy éppen praktikus. Senki sem szeret rohangálva készülődni, minden itt töltött perc rendkívül értékes, nagyban befolyásolja a napjaink alakulását.

Először ugye a mosdó, aztán a hideg vizes arcmosás, esetleg egy gyors zuhany és már el is telt fél óra. Nem is beszéltünk még a hölgyek számára elengedhetetlen sminkelésről, illetve az urak nyakkendőjének megigazításáról. Éppen ezért nem mindegy, hogy az itt tárolt dolgoknak megvan-e a maguk helye, hogy azokat pillanatok alatt megtaláljuk. Nem szabad tehát kizárólag a burkolatra és a szaniterekre hangsúlyt fektetni, el kell gondolkodni például egy rusztikus stílusú fürdőszobabútor vásárlásán, amely meghozza a várva várt hangulatot.

Elemes vagy szettben kapható fürdőszobabútor a jobb megoldás?

Ahhoz, hogy megtaláljuk a tökéletes darabot, át kell gondolnunk, hogy vajon van-e elég helyünk egy komplett szettben beszerezhető típushoz? Amennyiben egy kisebb területtel rendelkezünk, akkor bizony sok esetben jobb választás az elemes fajta, hiszen ezzel is teremthetünk rendezett környezetet, mindezt úgy, hogy nem zsúfoljuk tele a helyiséget.

Ez a bútor mindenki számára hasznos darab, hiszen nemcsak emeli a hangulatot, hanem a méretéből adódóan szinte mindent elrejt, amit nem szeretnénk szem előtt hagyni. Nagyban megkönnyítheti számunkra a rendszerezést, így a rend fenntartása is sokkal egyszerűbb. Ezzel kapcsolatban mindegy, hogy elemes vagy szettben kapható modellben gondolkodunk, hiszen mindegyiknek ugyanaz a célja.

Egy nem megszokott méretekkel rendelkező helyiségben, ahol bizony a falfelületek sem egyformák, se a magasságuk, se a hosszuk, ott jobb megoldás a részenként beszerelt változat. Ezzel ugyanis sokkal hatékonyabban használhatjuk ki a rendelkezésre álló helyet, azonban nem zsúfoljuk azt túl. Amennyiben azonban a lakás ezen része elég nagy, ott sokkal egységesebb hatást kelthet egy komplett verzió, ami jóval stílusosabb és esztétikusabb, mint egy több darabból összerakott fürdőszobabútor.

Összegezve

Mindegy tehát, hogy komplett szettben kapható modellben vagy pedig elemes fürdőszobabútorban gondolkodunk, a lényeg, hogy vegyük figyelembe a helyiség adottságait. Ahhoz, hogy egy rendezett teret hozzunk létre, ahol kényelmesen készülődhetünk reggelente, sok tárolóra van szükség, amit mindegyik típus megad számunkra.

Kapcsolódó cikkek

Fürdőszobabútor: szettet vagy különálló elemeket érdemes választani?

Fürdőszobabútor: szettet vagy különálló elemeket érdemes választani?

Gondban vagy, hogy elemes vagy szettben kapható fürdőszobabútort válassz otthonra? Cikkünkben segítünk, hogy könnyebben tudj dönteni!

A gáztűzhely előnyei

A gáztűzhely előnyei

Számos előnye van annak, ha otthonában gáztűzhely van.