A legjobb kipróbálandó pezsgők

Ha szeretne kipróbálni egy pezsgőt, de nem tudja, melyiket válassza, íme néhány a legnépszerűbb fajták közül: Pezsgő, Prosecco és amerikai házi borok. Minden régió más pezsgőt készít, így sok nagyszerű lehetőség közül választhat. A legjobb tipp a bor kiválasztásához, hogy gondolja át, mivel fogja párosítani.
A legjobb kipróbálandó pezsgők

Először is el kell döntenie, hogy milyen stílusú pezsgőt szeretne. Ha nem szereti a pezsgőt, akkor valószínűleg inkább egy laza pezsgőt fog választani. A legtöbb ember a nyarat a tengerparton vagy a medence mellett tölti, és egy pezsgő fogyasztása egy napsütéses napon nem éppen a legkifinomultabb ötletnek tűnik. Ha tehát nem akar egész nap francia pezsgőt kóstolgatni, akkor kipróbálhatja az ital egy lazább változatát.

Ha egy lazább pezsgőt keres, kipróbálhatja a kaliforniai, olasz vagy francia pezsgőt. Ez utóbbiak kiválóan alkalmasak nyári piknikekre és napsütéses napokon való kortyolgatásra. A francia Loire-völgyből, Languedocból és Olaszországból is találhatsz remek alkalmi pezsgőt.

Érdemes kipróbálnia a Lambrusco-t is, amely egy réteges pezsgő, és chardonnay és Pinot Noir szőlőből készül. A pezsgőnek ez az olasz változata a legjobban tenger gyümölcseivel párosítható. Nagyszerű választás vacsorapartikra vagy első fogásokhoz. A ropogós, frissítő ital felfrissíti önt. Emellett jól párosítható könnyű ételekkel, és baráti társaságban is élvezhető.

A pezsgő kiválasztásakor vegye figyelembe annak eredetét. Franciaország, Spanyolország és Olaszország a legnépszerűbb pezsgőrégiók, de sok más ország is készít jó fajtákat. A legjobb pezsgők némelyike olyan régiókból származik, mint Oregon és Kalifornia. Az előállítási stílus és a szőlőfajta a jó pezsgő legfontosabb szempontjai. Próbáljon ki tehát különböző szőlőfajtákat, és nézze meg, melyiket kedveli jobban. Kellemesen meg fog lepődni, mennyire élvezni fog egy jó pezsgőt.

Kapcsolódó cikkek

A legjobb kipróbálandó pezsgők

A legjobb kipróbálandó pezsgők

Ha szeretne kipróbálni egy pezsgőt, de nem tudja, melyiket válassza, íme néhány a legnépszerűbb fajták közül.

Milyen fűszereket használnak ginek készítéséhez?

Milyen fűszereket használnak ginek készítéséhez?

Összegyűjtöttük, hogy milyen fűszereket használnak a ginek készítéséhez és milyen alap fűszernövények adják a klasszikus gin ízt számunkra.

A Larios gin

A Larios gin

Bemutatunk egy gin márkát.