A legjobb kipróbálandó pezsgők

Ha szeretne kipróbálni egy pezsgőt, de nem tudja, melyiket válassza, íme néhány a legnépszerűbb fajták közül: Pezsgő, Prosecco és amerikai házi borok. Minden régió más pezsgőt készít, így sok nagyszerű lehetőség közül választhat. A legjobb tipp a bor kiválasztásához, hogy gondolja át, mivel fogja párosítani.
A legjobb kipróbálandó pezsgők

Először is el kell döntenie, hogy milyen stílusú pezsgőt szeretne. Ha nem szereti a pezsgőt, akkor valószínűleg inkább egy laza pezsgőt fog választani. A legtöbb ember a nyarat a tengerparton vagy a medence mellett tölti, és egy pezsgő fogyasztása egy napsütéses napon nem éppen a legkifinomultabb ötletnek tűnik. Ha tehát nem akar egész nap francia pezsgőt kóstolgatni, akkor kipróbálhatja az ital egy lazább változatát.

Ha egy lazább pezsgőt keres, kipróbálhatja a kaliforniai, olasz vagy francia pezsgőt. Ez utóbbiak kiválóan alkalmasak nyári piknikekre és napsütéses napokon való kortyolgatásra. A francia Loire-völgyből, Languedocból és Olaszországból is találhatsz remek alkalmi pezsgőt.

Érdemes kipróbálnia a Lambrusco-t is, amely egy réteges pezsgő, és chardonnay és Pinot Noir szőlőből készül. A pezsgőnek ez az olasz változata a legjobban tenger gyümölcseivel párosítható. Nagyszerű választás vacsorapartikra vagy első fogásokhoz. A ropogós, frissítő ital felfrissíti önt. Emellett jól párosítható könnyű ételekkel, és baráti társaságban is élvezhető.

A pezsgő kiválasztásakor vegye figyelembe annak eredetét. Franciaország, Spanyolország és Olaszország a legnépszerűbb pezsgőrégiók, de sok más ország is készít jó fajtákat. A legjobb pezsgők némelyike olyan régiókból származik, mint Oregon és Kalifornia. Az előállítási stílus és a szőlőfajta a jó pezsgő legfontosabb szempontjai. Próbáljon ki tehát különböző szőlőfajtákat, és nézze meg, melyiket kedveli jobban. Kellemesen meg fog lepődni, mennyire élvezni fog egy jó pezsgőt.

Kapcsolódó cikkek

Milyen fűszereket használnak ginek készítéséhez?

Milyen fűszereket használnak ginek készítéséhez?

Összegyűjtöttük, hogy milyen fűszereket használnak a ginek készítéséhez és milyen alap fűszernövények adják a klasszikus gin ízt számunkra.

Édesburgonya desszertek: Az ízletes és egészséges édességek világa

Édesburgonya desszertek: Az ízletes és egészséges édességek világa

Az édesburgonya nemcsak számtalan étel elkészítésére használható, hanem remek alapanyag is lehet finom desszertekhez.

A legjobb kipróbálandó pezsgők

A legjobb kipróbálandó pezsgők

Ha szeretne kipróbálni egy pezsgőt, de nem tudja, melyiket válassza, íme néhány a legnépszerűbb fajták közül.