Valentin-napi érdekességek és babonák

A világon az egyik legromantikusabb nap, a Valentin-nap, amelyet a legtöbb országban február 14-én ünnepelünk. A Valentin-nappal kapcsolatban sokféle tény, érdekesség, babona látott napvilágot. Most ezek között szemezgettünk.
Valentin-napi érdekességek és babonák - Valentin-Nap 2023 - Valentin-Nap 2024

10 Valentin-napi érdekesség

1. Ünnepek közül, a Karácsony a legnépszerűbb ünnep. A második helyet a dobogón, a Valentin-nap foglalja el.

2. A Valentin-nap egyik legszebb szimbóluma, a vörös rózsa. Ezen a napon mintegy 50 millió szál rózsát adnak el világszerte.

3. A Valentin-nap nem csak a virágok ajándékozásának az ünnepe. Ezen a napon nagyon sok üdvözlőkártyát adnak el, küldenek egymásnak az emberek. Világszinten mintegy 1 milliárd ilyen kártya „cserélődik ki” az emberek között.

4. Virágot általában csak a nők kapnak, ez meg is látszik az virágeladási statisztikákból, ugyanis a nőknek mintegy 27%-a, míg a férfinak mintegy 73%-a vásárol virágot ezen a szép ünnepen.

5. Vénusz a szerelem és a szépség római istene. Vénusz kedvenc virága, a vörös rózsa. Talán nem véletlen, hogy a Valentin-nap egyik szimbóluma is a vörös rózsa.

6. Az emberek szívesen ajándékoznak egymásnak csokoládét is Valentin-napon, mégpedig szív alakú dobozban. A világon mintegy 35 millió szív alakú dobozos csokit vásárolnak az emberek.

7. A Valentin-napi dekorációhoz gyakran használnak csipkét. A csipke szó a latin laques szóból származik, ami azt jelenti, hogy csapda, vagy háló. Azaz, aki ilyen dekorációval ellátott ajándékot kap, biztos, hogy csapdába esik majd a szíve.

8. A viktoriánus időkben úgy gondolták, hogy a Valentin-napi kártyát nem szabad aláírni, mert az balszerencsét jelent.

9. A londoni Brirtish Múzeum őrzi a legrégebbi – 1400-as évek – Valentin-napi kártyát.

10. Walesben, a szerelem jelképeként a nők gyakran kaptak a férfiaktól kézzel faragott fakanalat.

10 Valentin-napi babona

1. A babona szerint, ha egy ifjú hajadon Valentin-napon találkozott egy férfival, akkor feleségül kellett hozzá mennie, mert az ég így üzent neki, hogy megtalálta az igazit.

2. Ha valakit Valentin-napon csókkal ébresztenek, akkor egész életében szerencsés lesz.

3. Ha egy fiatal lány galambot lát Valentin-napon, hamarosan megházasodik és boldog, békés házassága lesz.

4. Baglyot látni viszont nem szerencsés ezen a napon, mert soha nem fog férjhez menni az illető hölgy.

5. Ha egy lány, egy aranypintyet lát Valentin-napon, akkor pedig egy gazdag ember felesége lesz.

6. Ha egy lánynak több udvarlója is van, akkor a következőt kell tennie. Tekergetnie kell egy alma szárát és közben hangosan ki kell mondania az udvarlók nevét. Amelyik udvarlónál eltörik az alma szára, az a férfi lesz a lány férje.

7. A babona úgy tartja, ha valaki vörös rózsát kap ezen a napon, akkor nagyon szeretik őt, viszont, ha a párja sárga rózsával lepi meg a kedvesét, akkor nem a szerelem, hanem a féltékenység vezérli.

8. Ha találsz egy kesztyűt Valentin-napon, biztos lehetsz benne, hogy a másik fele annál lesz, akit a sors neked szánt. Legalábbis, a babona szerint.

9. Ha Valentin-napon almát kapsz a szerelmedtől, annyi gyereketek lesz, ahány mag van a gyümölcsben.

Valentin-napkor szokott lenni éjszakai fürdőzés egyes termálfürdőkben, amivel meglepheted párodat. Figyeld majd a Termál Online friss híreit ennek kapcsán.

Kapcsolódó cikkek

Az önismereti tanfolyam - Az önfejlesztő tanfolyamok népszerűsége töretlen – mindenki számára hasznos lehet.

Önismereti tréning - hasznos lehet

Az önfejlesztő tréningek rendkívül hasznosak. Ha szeretnénk sikeresebbek lenni a magánéletben vagy a munkában, akkor mindenképpen jelentkezzünk egy önismereti, önfejlesztő képzésre.

Hogyan legyünk kreatívak - a kreativitás is fejleszthető

Hogyan legyünk kreatívak?

A kreativitás fejleszthető. Léteznek trükkök és módszerek, amelyek nagy hasznunkra lehet, ha a kreativitásunkat szeretnénk fejleszteni.

Az irodai munka - 3 ok, amiért az irodai munka kövérít – drasztikus túlsúlyt is okozhat.

3 ok, amiért az irodai munka kövérít

Az irodai munka akár még elhízáshoz is vezethet. Mi magunk azonban sokat tehetünk annak érdekében, hogy ne hízzunk el.