Hogyan maradj télen is boldog?

Télen hideg van, sokszor esik az eső, szitál a hó és ez nyomot hagy a hangulatunkon is. Mit tehetünk azért, hogy a rossz időjárás ne zavarjon meg bennünket, ne süllyedjünk mély depresszióba? Elsősorban el kell határoznunk, hogy az életben semmi nem zökkenthet ki bennünket a jó hangulatunkból. Ha ez megvan, akkor már tényleg csak apróságok hiányoznak ahhoz, hogy valóban boldogok legyünk. Lássuk is, melyek ezek!
Hogyan maradj télen is boldog? - Télen is könnyedén lehetünk boldogok

Teremts hangulatot gyertyákkal

Télen korán sötétedik. Mit lehet ez ellen tenni? A gyertya és kisebb lámpák meleg, hangulatos környezetet teremtenek, amely környezetben mi is sokkal jobban érezzük magunkat. Az olvasólámpák mellett bekuckózhatunk egy kényelmes fotelbe és kezünkben egy izgalmas könyvvel máris izgalmasan telhet el egy – egy téli este.

A kockás, meleg pléd is elengedhetetlen

Természetesen, nem feltétlenül kockásnak kell annak a plédnek lennie, de ha jó meleg és bolyhos, akkor jó meleget ad. Télen pedig nincs is jobb érzés, mint egy pléd alatt kucorogva olvasni, vagy tévét nézni, a szeretteink körében.

Persze nem mindenki szereti a nagy meleget, így lehet elegendő lesz csak egy meleg mamusz és kényelmes ruha, amiben jól érzed magad, de könnyedén tudsz mozogni, és amibe jól esik átöltözni, amikor egy fárasztó nap után hazatérsz a munkából.

A forró tea is felmelegít

Ne csak azért kortyolgassunk esténként egy csésze meleg teát, hogy felmelegítsen, hanem azért is, mert a gyógyteák könnyen kisöprik a bennünk tanyázó szorongást és depressziót, ami lehet szezonális is, hiszen télen jellemző, hogy az emberek szomorúbbak, és kicsit sötétebben látják a világot.

Relaxálj a fürdőszobában

A téli esték arra is alkalmasak, hogy többet pihenjünk és relaxáljunk. Ezt megtehetjük a fürdőszobában egy kádnyi forró vízben. Merülj el egy kádnyi forró vízben. Csepegtess a fürdővízbe illóolajokat, vagy használj illatos fürdőbombákat, amelyek testileg ellazítanak és a lelkedre is pozitívan hatnak.

A barátok jelenléte üdítő

A hosszú, téli estéken remekül elszórakozhatunk a barátainkkal. Esténként sütögethetünk együtt, de nagyon sok minden más programot is kitalálhatunk. A lényeg, hogy jól érezzük magunkat együtt, mert a boldogsághoz a szociális kapcsolatok is elengedhetetlenek és még a tél kicsit gyorsabban is telik, ha értelmes, kellemes programokat szervezünk a téli hónapokban.

Kapcsolódó cikkek

4 módszer a boldogabb élethez - mi is sokat tehetünk a boldogságunkért

4 módszer a boldogabb élethez

A boldogság bennünk rejlik, azaz nagyon sok múlik azon, hogy mi, hogyan viszonyulunk az élet dolgaihoz és a problémákhoz. Mutatunk 4 módszert, amelyek segíthetnek kicsit boldogabbnak lenni.

7 wellness tipp, hogy boldogabb és egészségesebb legyél

7 wellness tipp, hogy boldogabb és egészségesebb legyél

Mi magunk is nagyon sokat tehetünk annak érdekében, hogy megőrizzük az egészségünket.

Az irodai munka - 3 ok, amiért az irodai munka kövérít – drasztikus túlsúlyt is okozhat.

3 ok, amiért az irodai munka kövérít

Az irodai munka akár még elhízáshoz is vezethet. Mi magunk azonban sokat tehetünk annak érdekében, hogy ne hízzunk el.