Hogyan maradj télen is boldog?

Télen hideg van, sokszor esik az eső, szitál a hó és ez nyomot hagy a hangulatunkon is. Mit tehetünk azért, hogy a rossz időjárás ne zavarjon meg bennünket, ne süllyedjünk mély depresszióba? Elsősorban el kell határoznunk, hogy az életben semmi nem zökkenthet ki bennünket a jó hangulatunkból. Ha ez megvan, akkor már tényleg csak apróságok hiányoznak ahhoz, hogy valóban boldogok legyünk. Lássuk is, melyek ezek!
Hogyan maradj télen is boldog? - Télen is könnyedén lehetünk boldogok

Teremts hangulatot gyertyákkal

Télen korán sötétedik. Mit lehet ez ellen tenni? A gyertya és kisebb lámpák meleg, hangulatos környezetet teremtenek, amely környezetben mi is sokkal jobban érezzük magunkat. Az olvasólámpák mellett bekuckózhatunk egy kényelmes fotelbe és kezünkben egy izgalmas könyvvel máris izgalmasan telhet el egy – egy téli este.

A kockás, meleg pléd is elengedhetetlen

Természetesen, nem feltétlenül kockásnak kell annak a plédnek lennie, de ha jó meleg és bolyhos, akkor jó meleget ad. Télen pedig nincs is jobb érzés, mint egy pléd alatt kucorogva olvasni, vagy tévét nézni, a szeretteink körében.

Persze nem mindenki szereti a nagy meleget, így lehet elegendő lesz csak egy meleg mamusz és kényelmes ruha, amiben jól érzed magad, de könnyedén tudsz mozogni, és amibe jól esik átöltözni, amikor egy fárasztó nap után hazatérsz a munkából.

A forró tea is felmelegít

Ne csak azért kortyolgassunk esténként egy csésze meleg teát, hogy felmelegítsen, hanem azért is, mert a gyógyteák könnyen kisöprik a bennünk tanyázó szorongást és depressziót, ami lehet szezonális is, hiszen télen jellemző, hogy az emberek szomorúbbak, és kicsit sötétebben látják a világot.

Relaxálj a fürdőszobában

A téli esték arra is alkalmasak, hogy többet pihenjünk és relaxáljunk. Ezt megtehetjük a fürdőszobában egy kádnyi forró vízben. Merülj el egy kádnyi forró vízben. Csepegtess a fürdővízbe illóolajokat, vagy használj illatos fürdőbombákat, amelyek testileg ellazítanak és a lelkedre is pozitívan hatnak.

A barátok jelenléte üdítő

A hosszú, téli estéken remekül elszórakozhatunk a barátainkkal. Esténként sütögethetünk együtt, de nagyon sok minden más programot is kitalálhatunk. A lényeg, hogy jól érezzük magunkat együtt, mert a boldogsághoz a szociális kapcsolatok is elengedhetetlenek és még a tél kicsit gyorsabban is telik, ha értelmes, kellemes programokat szervezünk a téli hónapokban.

Kapcsolódó cikkek

Edzés nélkül is lehet fogyni, de ahhoz, hogy lefogyjunk sok erőfeszítést kell tennünk

Edzés nélkül is lehet fogyni?

Nem, nem lehet edzés nélkül lefogyni, de léteznek olyan trükkök és praktikák, amelyek a segítségünkre lehetnek a fogyásban.

4 módszer a boldogabb élethez - mi is sokat tehetünk a boldogságunkért

4 módszer a boldogabb élethez

A boldogság bennünk rejlik, azaz nagyon sok múlik azon, hogy mi, hogyan viszonyulunk az élet dolgaihoz és a problémákhoz. Mutatunk 4 módszert, amelyek segíthetnek kicsit boldogabbnak lenni.

Az önismereti tanfolyam - Az önfejlesztő tanfolyamok népszerűsége töretlen – mindenki számára hasznos lehet.

Önismereti tréning - hasznos lehet

Az önfejlesztő tréningek rendkívül hasznosak. Ha szeretnénk sikeresebbek lenni a magánéletben vagy a munkában, akkor mindenképpen jelentkezzünk egy önismereti, önfejlesztő képzésre.