A szünet jön, a gyerek megy | Nyári gyerektábor 2024

Idén is megrendezésre kerül a "táborok tábora", a PEOPLE TEAM-tábor.
A szünet jön, a gyerek megy | Nyári gyerektábor 2024

Közeledik a szünidő. Bár a minap még havazott a hegyekben, nincs messze a nyár. Hamarosan sok szülőnek (ahogy nekem is!) komoly fejtörést okoz majd, hogy mihez kezdjen a gyermekével, mit találjon ki neki, hogy (1) az jól erezze magát; (2) megfelelő helyen legyen, és ne kelljen óránként hívogatni, hogy „ugye, nem történt bajod”, nem rázta-e meg az áram, nem csúszott-e el a konyhakövön, és egyáltalán; hogy ugye semmi hülyeséget nem csinál, amíg egyedül van vagy a haverokkal lóg; (3) élményeket szerezzen, de azért az sem árt, ha okosodik, és nem sötétebben indul majd szeptemberben iskolába, mint ahogy júniusban kijött onnan, s hogy (4) végül pedig ne legyen a szülőnek lelkiismeret-furdalása, hogy bár nyár van és lazaság és buli, bizony az én egyetlen kincsem otthon fetreng, chipset eszik, és a világon semmi ötlete nincs, mihez is kezdjen magával.

Közeledik a nyári szünidő. Bár a minap még havazott a hegyekben, nincs messze a nyár. Hamarosan sok szülőnek (ahogy nekem is!) komoly fejtörést okoz majd, hogy mihez kezdjen a gyermekével, mit találjon ki neki, hogy

(1) az jól erezze magát;

(2) megfelelő helyen legyen, és ne kelljen óránként hívogatni, hogy „ugye, nem történt bajod”, nem rázta-e meg az áram, nem csúszott-e el a konyhakövön, és egyáltalán; hogy ugye semmi hülyeséget nem csinál, amíg egyedül van vagy a haverokkal lóg;

(3) élményeket szerezzen, de azért az sem árt, ha okosodik, és nem sötétebben indul majd szeptemberben iskolába, mint ahogy júniusban kijött onnan, s hogy…

(4) végül ne legyen a szülőnek lelkiismeret-furdalása, hogy bár nyár van és lazaság és buli, bizony az én egyetlen kincsem otthon fetreng, chipset eszik, és a világon semmi ötlete nincs, mihez is kezdjen magával.

Nyári tábor. A világ legjobb dolga, feltéve, ha úgy igaziból, szívvel-lélekkel van összerakva. Kulcsfontosságú, hogy a gyerekek igényeit, a gyerekek világát helyezze a középpontba. Az én szemem fénye, Ábel tavaly, tízévesen volt először a PEOPLE TEAM táborában, és megmondom őszintén, aggódva engedtem el.

Százszor átgondoltam, jó helyen lesz-e, elég nagy-e már egy ottalvós táborhoz, nem lesz-e konfliktusa a nagyobbakkal, vajon a tábor szervezői eléggé odafigyelnek-e rá. Egy barátját is bevontuk a tutiba, így ketten indultak neki életük első táborozásának. Amikor odaértünk, és besétáltunk a PT kapuján, már tudtam, hogy ez a tábor AZ A TÁBOR. Telitalálat!

Igényes, gyönyörű környezet, rengeteg segítő fogadott bennünket, akik türelmesen megválaszolták a hatszázhuszonhatodik kérdésemet is. Ábelt ettől kezdve alig lehetett telefonon elérni, mindig volt dolga, állandóan az új haverok vették körül, szüntelenül fel volt dobva. A tábor hét napja alatt egy percet sem aggódtam, és igen, összejött, amit szerettem volna: kivirulva, élményekkel telve érkezett haza (s bár oké, nem fogyott egy grammot sem), és csak mesélt és mesélt… Aztán a laptophoz telepedett, és elkezdte átnézni, hogy a következő nyáron melyik szekciókra jelentkezzen. „Mert egynél nem állok meg, anya. Legszívesebben mindet kipróbálnám.”

Most ott tartunk, hogy angoltábor, médiatábor, gamertábor, youtuber- és legótábor. Még finomítani kell a nyári terven, hisz minden nem fér bele a három turnusba. De elengedem. Örömmel, nyugodt szívvel. Mert tudom, hogy megint ez lesz élete egyik legremekebb nyara.

Kassai Judit

Kapcsolódó cikkek

Az önismereti tanfolyam - Az önfejlesztő tanfolyamok népszerűsége töretlen – mindenki számára hasznos lehet.

Önismereti tréning - hasznos lehet

Az önfejlesztő tréningek rendkívül hasznosak. Ha szeretnénk sikeresebbek lenni a magánéletben vagy a munkában, akkor mindenképpen jelentkezzünk egy önismereti, önfejlesztő képzésre.

Edzés nélkül is lehet fogyni, de ahhoz, hogy lefogyjunk sok erőfeszítést kell tennünk

Edzés nélkül is lehet fogyni?

Nem, nem lehet edzés nélkül lefogyni, de léteznek olyan trükkök és praktikák, amelyek a segítségünkre lehetnek a fogyásban.

Hogyan legyünk kreatívak - a kreativitás is fejleszthető

Hogyan legyünk kreatívak?

A kreativitás fejleszthető. Léteznek trükkök és módszerek, amelyek nagy hasznunkra lehet, ha a kreativitásunkat szeretnénk fejleszteni.