Milyen fűszereket használnak ginek készítéséhez?

Számos ember szereti az italkülönlegességeket és kifejezetten oda van a ginekért, de kevesen tudják csak, hogy vajon milyen fűszereket használnak ginek készítéséhez? Cikkünkben ezekről a fűszerekről és gyógynövényekről ejtünk pár szót.
Milyen fűszereket használnak ginek készítéséhez?

A ginről, amit tudni érdemes

Kizárólag 18 éven felüliek figyelmébe! Hivatalosan a gin egy bizonyos boróka ízesítésű szeszes ital, amit mezőgazdasági eredetű alkohol borókabogyóval való ízesítésével állítanak elő. Általában minden rövid italról, aminek boróka ízét is érezzük elmondhatjuk, hogy gin. Viszont ez az ital egy sokkal összetettebb, mint csak a borókabogyó ízesítés, hiszen számos más fűszernövényt és gyógynövényt tartalmaz még és ezek ízvilága határozza meg a gint.

Boróka fűszer

A közönséges boróka a ciprusfélék közé tartozó örökzöld növény. Igazán kellemes illattal rendelkezik, a kékesfekete termését, vagyis a bogyóit használják fel. A borókát a borókapárlat és az alkoholos italok ízesítésén kívül többnyire fűszernövényként ismerik, de gyakran használják például gyógyászati célokra is vagy akár rovarriasztók gyártásához is rendkívül erőteljes illata miatt.

Koriander

A koriander az az összetevő, ami szinte majdnem minden ginben megtalálható csakúgy, mint a boróka. A koriander a ginnek jellegzetes citrusosságot ad a különféle citrusfélék szárított héja mellett legyen az citrom, narancs vagy grapefruit.

Angyalgyökér

Az angyalgyökeret a középkorban is már ismert gyógynövényként tartották számon. Elsősorban étvágyjavításra és fertőtlenítésre használták, de a teltségérzet megszüntetésére is alkalmazták. Manapság a ginek készítéséhez használják, de ezen kívül nagyon jó megoldás:

· hasi görcsök ellen

· megfázás

· hányinger

· menstruációs zavarok kezelésére is.

Gin&tonik fűszerek

A gin és a tonik egyaránt jól kiegészítik egymást, de az ilyen italok szerelmesei szeretik a különleges ízek társaságát is, legyenek azok:

· szárított gyümölcsök

· egzotikus fűszerek

· szárított virágszirmok

Ezek a fűszerek extra aromákat csempésznek az italunkba ráadásul a gin tonik fűszerek által jobban érezhetjük a gin valódi esszenciáját is.

A Ginshop oldalán számos kiszerelésű és fajtájú gin&tonik fűszereket találhatunk. Ezek közül az alap fűszerek gin tonichoz lehetnek a:

· boróka

· kardamon

· hibiszkusz

· csillagánizs

· rózsabors

· perzsa rózsabimbó

Ezeken kívül különleges fűszereket is találhatunk az oldalon, mint például:

· liofilizált egész málna

· chili szál

· szegfűbors

· levendulavirág

· búzavirág

· tonka bab

· vörös áfonya

A legtöbb gin a fűszerességet a fahéjnak, kardamonnak vagy a szegfűszegnek köszönheti. A melegség érzését pedig a különféle borsok adják a ginnek. Ezekkel a különféle fűszerekkel, gin tonik alapanyagokkal garantáltan még különlegesebbé tehetjük az otthoni gin kóstolásunkat.

Összességében:

A ginek készítéséhez tehát számos fűszert használnak, mint például a boróka, koriander és angyalgyökér, de ezeken kívül lehetőségünk van különféle gin&tonik fűszerek vásárlására is, amikkel megbolondíthatjuk az italokat.

Kapcsolódó cikkek

Az önismereti tanfolyam - Az önfejlesztő tanfolyamok népszerűsége töretlen – mindenki számára hasznos lehet.

Önismereti tréning - hasznos lehet

Az önfejlesztő tréningek rendkívül hasznosak. Ha szeretnénk sikeresebbek lenni a magánéletben vagy a munkában, akkor mindenképpen jelentkezzünk egy önismereti, önfejlesztő képzésre.

Hogyan legyünk kreatívak - a kreativitás is fejleszthető

Hogyan legyünk kreatívak?

A kreativitás fejleszthető. Léteznek trükkök és módszerek, amelyek nagy hasznunkra lehet, ha a kreativitásunkat szeretnénk fejleszteni.

Az immunrendszer működésének támogatása 5 lépésben

Az immunrendszer működésének támogatása 5 lépésben

Mindannyian tudjuk, a hidegebb hónapokban az immunrendszerünk teljeskörű támogatást igényel.