Így legyél elegáns három lépésben

Az elegáns öltözködéshez való hozzáértés nem kőbevésett tehetség, hanem egy rendkívül jól tanulható és fejleszthető tudás.
Így legyél elegáns három lépésben

Elegánsan öltözködni pedig néha még akkor is kell, ha egyébként kizárólag a sportos viselet áll hozzánk közel. Mi az a három lépés, ami segít az elegáns öltözködés elsajátításában?

Elegáns anyagok kontra hétköznapiak

Ahhoz, hogy megismerjük az elegancia lényegét, tudnunk kell különbséget tenni az elegáns és a hétköznapi ruhaanyagok között. Az elegáns anyagok általában vékonyak és selymesebbek már tapintásra is. Jól szemléltetik az ingek és az öltönyzoknik ezt a tulajdonságot. Utóbbi esetben azonnal látható, hogy mi a különbség. Ha tehát elegáns ruhadarabot keresünk, legyen az akár egy sport öltöny vagy egy kabát, mindig részesítsük előnyben a finomabb anyagból készült modelleket.

Formavilág

Az elegáns ruházat másik nagy ismérve a letisztult, minimalista formavilág. Itt nincsenek felesleges lelógó részletek és zsebek. A buggyok és különféle bővítések is maximum a nyolcvanas években voltak divatosak az elegáns öltözéknél. Jelen korunkban azonban letisztult, szimpla szabású még egy elegáns szoknya is. Egyetlen kivételt természetesen a csipkék és fodrok jelentetnének a női ruháknál, azonban például egy férfi ing vagy szövetnadrág végtelenül letisztult fazonra is.

Színek és mintázat

Az elegáns öltözék mintája sosem kirívó. Még ha egy félelegáns mintás ingről van szó, az is mindig diszkrét és stílusos. Színében is hasonló a helyzet. Férfiak esetén a visszafogott földszínek, illetve a mély, határozott árnyalatok dominálnak. Utóbbi esetben például a fekete, a bordó és a méregzöld mellett akár a királykék is lehet elegáns, hiszen az is egy igen határozott színnek bizonyul. De milyenek pontosan az elegáns színek? Összességében, ha csak a színeket nézzük, akkor elmondható róluk, hogy a természetben is megtalálható verziók számítanak elegánsnak, amíg a túl mesterkélt és műanyag árnyalatok kevésbé. A királykék, bordó, szürke, zöld és barna különféle, természetben is előforduló árnyalatai azok, amelyek az elegáns ruhákon meg szoktak jelenni. Ezzel értékes, természetes hatásúvá válnak az elegáns darabok.

Kapcsolódó cikkek

Tippek az ékszerek biztonságos online vásárlásához

Tippek az ékszerek biztonságos online vásárlásához

Egyre többen vásárolnak ékszert onlinet, de azért érdemes odafigyelni pár dologra.

Ezért ne félj a sárga színtől - a sárga színű ruha sok mindenkinek jól áll, bár sokan idegenkednek tőle

Miért ne félj a sárga színtől?

A sárga színtől sokan félnek, pedig majdnem mindenkinek jól áll a sárga ruha. A cikkben a sárga színű ruha előnyeit mutatjuk be.

A nők nem csak öltözködni szeretnek - Milyen ékszert viseljünk egyes alkalmakra?- a szép ékszereket is kedvelik.

Milyen ékszert viseljünk egyes alkalmakra?

A nők nem csak öltözködni szeretnek, hanem ékszert viselni is. A cikkben bemutatjuk, hogy milyen stílusú ékszert szeretnek viselni a nők.