Ezért használjon otthon is borhűtőt!

A legtöbb ember még mindig az olcsó és nem túl magas minőségű borokat vásárolja, amit általában valamilyen egyszerű pohárból fogyasztunk el.
Ezért használjon otthon is borhűtőt!

Pedig a műanyagból történő fogyasztás nem túl esztétikus, nem beszélve arról, hogy ezek az italok kicsit sem adják azt az élményt, amire vágyunk. Emellett nem ügyelünk a tárolásra, a hűtésre, de még a felszolgálásra sem.

Ebben a cikkben arról számolunk be, hogy miért érdemes borhűtőt használni még otthon is.

A minőségi borozás alapfeltételei

Nem elég megvásárolni a legdrágább italt, hiszen ettől a borozás még nem lesz minőségi. Megtehetjük, hogy egy dugóhúzót bevetve felbontjuk a palackot, majd kitöltjük azt egy pohárba, de még ez sem lesz elég. Amennyiben valaki tényleg élvezni szeretné az alkohol fogyasztásával töltött időt, több borászati eszközre is szüksége lesz.

Természetesen fontos a bor fajtája, annak származási ideje és persze helye, de nem mindegy továbbá a hőmérséklet sem. Aki tényleg szereti a borokat, annak ideje megtanulni, hogyan is kell ezeket jól felszolgálni és fogyasztani. A borozásnak vannak íratlan szabályai, amiben helyet kaptak a minőségi borhűtők is.

Fontos például, hogy alkoholt sosem üres gyomorra isszuk és előtte nem fogyasztunk semmilyen édes dolgot. Emellett ügyelni kell arra, hogy mivel és milyen formában bontjuk fel az üveget. Az ivás során pedig ne egyszerre hörpintsük fel a pohár tartalmát, elegánsabb, ha lassan kortyolgatjuk azt.

De miért fontos a borhűtő?

A bor hőmérsékletére nemcsak a fogyasztás előtt kell ügyelni, hiszen már a tárolás során sem mindegy, hogy hova és miként helyezzük el azt. Amint felbontottuk az üveget, egészen addig hűtve kell azt tartani, amíg az utolsó csepp el nem fogy belőle. Aki rendszeresen fogyaszt valamilyen alkoholt, az tudja, hogy milyen előnyei vannak egy mutatós és praktikus borhűtőnek. Ez ugyanis órákig hidegen tartja az italt, így nem kell végig azzal foglalkozni, hogy vajon mennyire melegedett fel a palack tartalma.

Nagy előnye továbbá, hogy többé nem kell aggódni a váratlan vendégek miatt sem. Tartsuk mindig a fagyasztóban a boros kelléket, onnan elővéve akár 15 perc alatt tökéletesen lehűthetjük a felkínálásra váró italt.

Bár tény, hogy a borhűtőkkel a legtöbb esetben az éttermekben találkozhatunk, egy felszerelt konyhában ugyanúgy megállja a helyét. Főleg akkor, ha rendszeresen előkerül a vörös, a fehér, vagy éppen a rozé bor. Ma már szinte nélkülözhetetlen borászati kelléknek számít, főleg a nyári időszakban.

A borok hőmérsékletéről röviden

Fontos tudni, hogy a különféle boroknak nem ugyanolyan hidegre van szükségük. Egy rozét vagy egy fehéret 8-9 fokon érdemes tartani, míg a vörösöket 13-15 között. Egyes testesebb fajták esetében ez az érték pedig akár 16-18 fok is lehet. Ebből jól látszik, hogy akár tíz fok különbség is lehet az egyes típusok között.

A legjobb megoldás persze, ha mind a tárolás, mind pedig a fogyasztás ugyanazon a hőmérsékleten történik. Ez garantálja a fogyasztó számára a minőségi borozás élményét!

Kapcsolódó cikkek

Ásványvízmárkák marketingstratégiái

Ásványvízmárkák marketingstratégiái

A marketingstratégiák fontos szerepet játszanak az ásványvíz márkák piaci pozíciójának megerősítésében.

Ezért használjon otthon is borhűtőt!

Ezért használjon otthon is borhűtőt!

A legtöbb ember még mindig az olcsó és nem túl magas minőségű borokat vásárolja, amit általában valamilyen egyszerű pohárból fogyasztunk el.