Tippek a sérülések megelőzésére a költözés során

A költözés napján szeretné elkerülni a sérüléseket. Ezek a gyakori sérülések elkerülhetők néhány tipp betartásával.
Tippek a sérülések megelőzésére a költözés során

A költözés napi balesetek megelőzése mellett a megfelelő pihenésre is szükség van, hogy a teste egészséges legyen. Ne kényszerítse magát arra, hogy sietve mozgatja a dobozokat vagy a bútorokat. Ez ugyanis sérülésekhez vezethet. Ha a csípőjét és a térdét használja, azzal csak ront a helyzeten.

Mielőtt elkezdené a költözési folyamatot, győződjön meg róla, hogy megnyújtja az izmait, hogy elkerülje a rándulásokat és a húzódásokat. A feszes izmok megerőltetést és sérülést okozhatnak, ezért érdemes néhány percet szánni a dobozok pakolása előtt. Vigyen magával egy elsősegélycsomagot is, amelynek tartalmaznia kell az összes alapvető felszerelést. Ha korábban már szenvedett sérülést, mindenképpen tartsa magánál a költözés során.

Ne felejtse el felcímkézni a dobozokat, hogy könnyen megtalálja, amit keres. Ezzel megelőzheti a sérüléseket a nehéz tárgyak mozgatása közben. A dobozok felcímkézése a kicsomagolási folyamatot is megkönnyíti, mivel könnyebb tudni, hogy melyik dobozban mi van. Költözés közben nehéz lehet rendezettnek maradni, és ez botlásokhoz, kiömlésekhez és éles tárgyakra való rálépéshez vezethet.

Ha egyedül költözik, próbálja meg, hogy valaki segítsen a nehéz tárgyakkal. Ezzel elkerülheti a hát megerőltetésének és az ízületek kicsavarodásának kockázatát. Mindig használjon felszerelést a nehéz tárgyak mozgatásához. Ez megóvja önt a hátának megerőltetésétől is. Így nem kell megküzdenie egy meghúzódott izommal vagy ízülettel.

Legyen szervezett és maradjon egészséges költözés előtt. Bár a költözés fárasztó és fizikailag kimerítő folyamat, a költözés napján is előfordulhatnak sérülések. A nehéz terhek okozta fájdalmat fájdalomcsillapítókkal kell enyhíteni. Az is gyorsabbá és kevésbé stresszesé teszi a költözést, ha nem készül fel. Még ha tökéletesen szervezett is, akkor is ügyelnie kell arra, hogy ne csússzon meg, vagy ne lépjen éles tárgyakra.

Fontos, hogy jól hidratált maradjon. A kiszáradás balesetekhez vezethet. Ha hidratált marad, az a kipakolás folyamatát is megkönnyíti. Ugyanakkor, miközben fizikailag fittnek kell lennie, tisztában kell lennie a költözés veszélyeivel.

Költözéskor viseljen kényelmes ruházatot. Ez segít elkerülni a ficamokat és zúzódásokat. Például zárt cipőt kell viselnie, hogy elkerülje a tárgyakban való megbotlást. Továbbá rögzítenie kell a kartondobozokat. Ne hagyja, hogy bárki is akadályozza útjában. Ha időt szán rá, az segít megelőzni a biztonságos költözést. Ezáltal a költözés zökkenőmentesen fog zajlani. Ha korábban már megsérült, viseljen védőfelszerelést, hogy elkerülje az ismétlődő sérüléseket.

Kapcsolódó cikkek

5 dolog, amit figyelembe kell venni, mielőtt ágyneműt  vásárol

5 dolog, amit figyelembe kell venni, mielőtt ágyneműt vásárol

A megvásárolt lepedőkészletek száma teljesen Öntől függ.

Az oktató játékok előnyei a gyermekek fejlődése szempontjából

Az oktató játékok előnyei a gyermekek fejlődése szempontjából

Az oktatójátékokat úgy tervezték, hogy a szórakozás és a nevelés forrása legyenek.