Húsvéti meglepetések háziasszonyok számára

Az ünnepek közeledtével mindig problémát okoz, hogy mit lehet ajándékozni egy háziasszonynak.
Húsvéti meglepetések háziasszonyok számára

Nem arról van szó, hogy egy nőnek, hanem olyan nőnek, akinek a háztartás vezetése az élete, süt-főz, gyümölcsöt, zöldséget tesz el télire, naponta több órát foglalkozik a háztartási munkákkal. Célszerű valami olyat ajándékozni, amivel megkönnyítjük a munkáját, több ideje marad más tevékenységre, hiszen ezeknek általában ők is örülni szoktak.

A Covid megjelenése után az emberek sokkal több időt töltöttek az otthonukban, mint addig. Nagymértékben átalakult az élet, hiszen nem lehetett étterembe menni, a munkahelyen vagy otthon étkeztek. Azok akik megtehették home office-ra tértek át, tehát munkanapjaik egy részét otthonról dolgozva töltötték el, ezért ha volt nagymama az életben ő vette át az étkeztető szerepét.


Milyen praktikus ajándékot találhatunk ki egy háziasszonynak?

A háziasszonyok az árak rohamos emelkedésére válaszul, igyekeztek minél több dolgot otthon készíteni, ilyen volt a száraztészta készítése is. Igaz, hogy sokkal finomabb az otthon készült tészta de kicsit munkaigényesebb is így. A gyúrás és a kisodrás műveletét nagyban megkönnyíti egy tésztanyújtó gép, amelynek ára pár ezer forinttól több százezer forintig terjedhet, attól függően tudunk választani belőlük, hogy mennyit szánunk rá. Ezekkel a gépekkel gyorsabban és sokkal nagyobb adagokat tudnak egyszerre készíteni mint nélkülük. Sőt meg is tudják szárítani az elkészített tésztákat így előre tudnak készülni a napi főzésre.

Ezek a tésztanyújtó gépek többnyire a tészta hazájából, Olaszországból származnak. Rozsdamentes acélból készülnek, ezért nem szabad vízzel tisztítani őket, csak száraz ruhával vagy kefével lehet. Amennyiben szívesen vásárolna tésztakészítő gépet, az Anvalor webáruházban megtalálható a tésztanyújtó ára, és ha megfelel akár meg is vásárolható.

Ha van már esetleg ilyen gépe a nagyinak, akkor ehhez a géphez különböző betéteket lehet vásárolni, különböző tészta formákkal, de akár egy linzer kinyomó géppel is meg lehet ajándékozni. Lehet még bővíteni a lehetséges ajándékok sorát egy tésztaszárító állvánnyal vagy egy dagasztó géppel is. A tészta a magyar konyhában is alapvető étel, főleg a kézzel készített változat az igazi.

De adhatunk ajándékba egy csokoládé olvasztó gépet vagy elektromos palacsintasütőt is. A kerttel is rendelkező háziasszonyoknak pedig könnyen örömet szerezhet egy aszaló-szárítógép, amellyel a felesleges zöldséget, gyümölcsöt tárolhatják az év más időszakára is amikor nem terem már abból a zöldségből vagy gyümölcsből.


Milyen olcsóbb ajándékot vásárolhatunk egy háziasszonynak?

Ha olcsóbb ajándékot szeretnénk, nagyon jól jöhet egy szép kötény, tepsifogó kesztyű, akár ugyanolyan asztalterítővel együtt ajándékozva is.

Összegezve

Elmondhatjuk, hogy a háziasszonyoknak bármilyen ajándék örömet okoz, ami kapcsolatban van a háziasszonyi teendők megkönnyítésével, vagy egy új tevékenységhez szükséges eszköz vagy gép beszerzésével.

Kapcsolódó cikkek

Húsvéti meglepetések háziasszonyok számára

Húsvéti meglepetések háziasszonyok számára

Az ünnepek közeledtével mindig problémát okoz, hogy mit lehet ajándékozni egy háziasszonynak.